Bourguignon

Börja tidigt med denna gryta. Låt den stå och puttra länge. Den blir bara godare till nattvakten. Linserna kan med fördel kokas på förhand i tryckkokaren. . . . .

Butternutpizza

Detta är en smarrig pizza som kan varieras efter vad som finns kvar. Även rester passar bra som topping. . . . .

Majssoppa

Enkel och god soppa. Kanske för den regniga dagen. . . . .

Linsstroganoff

Lättlagad favorit. En variant på klassikern biffstroganoff. . . . .

Böngryta med tomat och kokos

En snabblagad, enkel, god och varm gryta! Passar fint att äta med ex havreris, eller baka naan till. . . . .

Pumpapasta

Pumpan ugnsbakad och sedan mixad till en pastasås. . . . .

Rödbetsbiffar med potatismos och löksås

En riktigt härlig höstig måltid med säsongsvarorna potatis, rödbetor och lök. . . . .

Kryddig potatisgryta med naan

God gryta med sting . . . .

Tacosoppa

En kryddig soppa med lite nachos eller bröd till. . . . .

Linslasagne

Detta är en god grön lasagne med lite syrlighet! Lätt att göra många portioner av och går fint att spara i kylen! . . . .

Varm bulgursallad

Detta är en riktigt god bulgursallad som är enkel att slänga ihop! Du kan enkelt variera rotfrukterna utifrån vad du har hemma samt testa andra baljväxter än vita bönor om . . . .

ADELANTEBRÖD MED SKÅLLAT DURKBÖS

Skållningen ger ett saftigt och hållbart bröd som håller sig fint i flera dagar. Hemligheten för ett lyckat resultat är lång bearbetning och kanske ett par droppar svett . . . .

Tortilla

Ingredienser(10) 4 ägg 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm svartpeppar 750 g potatis, gärna färsk 2 skivade salladslökar 1 dl riven ost 1 tsk salt Chèvrekräm: 100 g chèvre 1 dl . . . .

Sojafärs med nudelwok

En smakrik nudelwok på torkad sojafärs . . . .

Cachupa

En populär frukost på Kap Verde är att steka cachupa från dagen innan och äta med ägg. . . . .

Paprikasås

1 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 röd chili, skivad 2 msk olivolja 480 g grillad paprika, i bitar (bruttovikt) 0.5 dl hackad basilika 60 g ljust bröd, 2 . . . .