Böngryta med tomat och kokos

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk gul curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk sambal oelek eller chili
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl svarta bönor, kokta, alternativt 2 dl torkade
  • 100 g grönkål
  • 4 dl krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • Olja att steka i
  • 4 port valfritt tillbehör tex. havreris eller naanbröd
Tillagning
  1. Tillaga valfritt tillbehör, tex. havreris
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Riv ingefäran fint.
  4. Stek alt i en stor panna på medelvärme i lite olja tills löken mjuknat, ca 3-5 min.
  5. Häll i curry, tomatpuré,  chili och buljong.
  6. Fräs tillsammans med löken i ytterligare några minuter.
  7. Grovhacka grönkålen.
  8. Blanda i bönor och grönkål i pannan och stek ett par minuter
  9. Häll i de krossade tomaterna och kokosmjölken.
  10. Låt småputtra i ca 10-15 min.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar.