Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära, riven
- 2 msk gul curry
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk sambal oelek eller chili
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 5 dl svarta bönor, kokta, alternativt 2 dl torkade
- 100 g grönkål
- 4 dl krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk
- Olja att steka i
- 4 port valfritt tillbehör tex. havreris eller naanbröd
Tillagning
- Tillaga valfritt tillbehör, tex. havreris
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Riv ingefäran fint.
- Stek alt i en stor panna på medelvärme i lite olja tills löken mjuknat, ca 3-5 min.
- Häll i curry, tomatpuré, chili och buljong.
- Fräs tillsammans med löken i ytterligare några minuter.
- Grovhacka grönkålen.
- Blanda i bönor och grönkål i pannan och stek ett par minuter
- Häll i de krossade tomaterna och kokosmjölken.
- Låt småputtra i ca 10-15 min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.