Pumpapasta

Ingredienser

  • 500 g butternut pumpa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära, färsk riven 0.5 st citron
  • 100 g grönkål
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 2 msk vatten
  • 4 port pasta
  • Olja att steka i
  • Salt & svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka pumpan i bitar.
Skala vitlöken.
Lägg pumpa och vitlök på en plåt och ställ in i ugnen ca 30 min.
Riv ingefäran och citronskalet fint.
Pressa ur saften ut citronen i en skål tillsammans med ingefäran.
När det är ca 5 min kvar på pumpan:
grovhacka grönkålen och knåda den med lite olja och salt, lägg in den på plåten i ugnen de sista 3-4 minutrarna.

Koka upp saltat vatten och koka pastan.

Mixa undertiden den ugnsrostade pumpan, vitlöken, solroskärnorna, citron, ingefära, vatten och en skvätt olja till en slät kräm.
Lägg grönkålen åt sidan.

När pastan kokat klart: Blanda pastan och pumpakrämen och servera med grönkålen som topping.