Detta är en god grön lasagne med lite syrlighet!
Lätt att göra många portioner av.
Ingredienser
- 250 g lasagneplattor
Fyllning
- 2 dl gröna linser, torkade
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st gul lök
- 200 g spenat
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 nypa salt
Topping:
- 1 näve riven ost
Sås
- 200 g gröna ärtor, frysta 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st chili
- 1 msk basilika
- 0.5 st citron, saften 1 dl ost, riven
- 1 dl valfri fraiche
Tillagning
Ta fram och tina spenat och ärtor.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka de gröna linserna i rikligt med vatten och buljongtärning tills de är al dente, dvs. har lite tuggmot‐ stånd kvar. Häll sedan av vattnet.
Finhacka under tiden lök och stek tills den mjuknar på medelvärme.
Tillsätt spenat, svartpeppar och de kokta linserna. Stek i ytterligare någon minut och smaka av med salt.
Mixa gröna ärtor med vitlök, chili, basilika och citronsaft till en slät smet meed en stavmixer eller blender.
Blanda ihop ärtröran med riven ost och fraiche.
Bygg lasagnen i en ugnsfast form genom att varva lasagneplattor, fyllning och sås.
Avsluta genom att strö riven ost över lasagnen och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 min.
Håll koll så att den inte bränns vid.