Varm bulgursallad

Detta är en riktigt god bulgursallad som är enkel att slänga ihop! Du kan enkelt variera rotfrukterna utifrån vad du har hemma samt testa andra baljväxter än vita bönor om du vill det. Ps. den är lika god att äta kall som varm dagen efter!

Ingredienser

  • Sallad
  • 2 st rödlök
  • 4 st morötter
  • 3 dl bulgur, torkat
  • 5 dl vita bönor, kokta
  • alternativt 2 dl torkade vita bönor som du blötlägger och kokar själv i förväg

Dressing

  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron
  • 0.5 dl raps eller olivolja 0.5 dl hett vatten
  • 1 msk persilja, fryst

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala rödlöken och dela i klyftor. Slanta morötterna. Lägg på en plåt eller ugnsfast form, ringla över lite olja och salt. Ställ in i ugnen ca 30 min tills de blivit mjuka men inte brända.

Koka upp rikligt med saltat vatten. Häll i bulgur och koka i ca 15 min. Häll av ev överblivet vatten.

Blanda under tiden ihop dressingen: riv eller pressa vitlöken, pressa över citron och riv i skalet. Blanda ihop med olja, hett vatten och persiljan. Låt stå tills bulguren är klar.

När rotfrukterna och bulguren är klara: blanda ihop i en stor bunke och tillsätt vita bönor och dressing.