Ingredienser(10)
- 4 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 krm svartpeppar
- 750 g potatis, gärna färsk
- 2 skivade salladslökar
- 1 dl riven ost
- 1 tsk salt
- Chèvrekräm:
- 100 g chèvre
- 1 dl Kesella
- 3 msk klippt gräslök
- Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl
- Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
- Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
- Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
- Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.