Tortilla

Ingredienser(10)

  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Chèvrekräm:
  • 100 g chèvre
  • 1 dl Kesella
  • 3 msk klippt gräslök
  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl
  2. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
  4. Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
  5. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.