Kryddig potatisgryta med naan

Ingredienser

Grytan

  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk gul curry
  • 3 msk ingefära, färsk riven
  • 500 g potatis
  • 2 st äpple
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl krossade tomater
  • 200 g spenat
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 6 dl stora vita bönor, kokta.
  • Olja att steka i
Naan
  • 2 dl havredryck
  • 0.5 pkt jäst
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad

Tillagning

Börja med att göra naanbrödet:
Värm mjölkdrycken tills den är fingervarm.
Smula ned jästen i en bunke, slå över mjölkdrycken och rör om.
Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa ca 40 min.

Hacka den gula löken grovt.
Hacka vitlöken och chilin fint.
Hetta upp en panna eller gryta med olja och fräs kanel, curry, chili och ingefära på medelvärme i någon minut.
Lägg i gul lök och vitlök och låt fräsa med och bli mjuka i ett par minuter.
Rör om så att löken inte bränns.

Hacka potatis och äpplen i små bitar.
Lägg över i grytan, slå på vatten, grönsaksbuljong, krossade tomater och låt puttra under lock i ca 15-20 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

När degen jäst klart:
Lägg degen på mjölat bakbord och dela i 6-8 bitar.
Forma till platta, avlånga bitar.
Lägg på en plåt och låt jäsa i ca 10 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 min.
Blanda smör/olja och pressad vitlök. och pensla på det varma brödet
Sätt in i ugnen igen i ytterligare 1-2 min.

När grytan puttrat klart:
lägg i den frysta spenaten och slå på grädden. Lägg i de vita bönorna och låt bli varma.
Servera grytan med naan.