Ingredienser
Wok
- 125 g sojafärs, torkad 2 dl vatten, hett
- 200 g rödkål
- 2 st morötter
- Ev. en näve sesamfrön eller jordnötter och koriander
- 4 port nudlar
Marinad
- 2 msk soja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk raps- eller olivolja
- 2 msk ingefära, färsk riven 1 st chili
- 1 st lime
Tillagning:
Förväll den torkade sojafärsen i några deciliter kokande vatten.
Låt stå i några minuter.
Häll sedan av vattnet och pressa ur det.
Blanda ihop marinaden genom att röra ihop sojasås, pressad vitlök, olja, riven ingefära, fint hackad chili, saft och skal från limen.
Slå på marinaden på sojafärsen och låt stå i ca 10 min.
Koka under tiden upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisning på paketet.
Strimla rödkålen fint,
Skala morötterna och skär i fina strimlor.
Hetta upp en stekpanna och fräs sojafärsen, med all marinad, så att den får en yta.
Ställ sedan undan sojafärsen.
Fräs morötterna och kålen i olja så att de blir lite mjuka.
Slå på sojafärsen.
Lägg i nudlar. Rör runt.
Servera, ev med lite nötter till och soja till.