Ingredienser
Pizzadeg
- 1 påse jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olja
- 5 dl vetemjöl
Topping
- 200 butternut
- 100 g grönkål
- 1 st rödlök
- 2 dl riven ost
- Olja, salt o svartpeppar
Kikärtskräm
- 2 dl kokta kikärtor (0.5 dl torkade)
- 3 msk fraiche
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st citron
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader
- Smula jästen i en bunke.
- Slå på det fingervarma vattnet och rör om.
- Rör i salt och olja.
- Rör i mjöl och knåda.
- Jäs under bakduk i ca 40 min.
- Skala under tiden pumpan och skär i små kuber.
- Lägg pumpan på bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja och salt.
- Ugnsrosta i ca 30 minuter.
- När degen jäst klart: Ta upp på mjölat bakplåtspapper (på en plåt) och kavla ut.
- Mixa kikärtorna med havrefraiche, rivet citronskal och vitlöksklyfta.
- Pressa i saften från citronen i krämen.
- Mixa till helt slät smet. Bred ut krämen på pizzabotten.
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
- Plocka av grönkålen från stjälken och skär i mindre bitar.
- Toppa pizzan med grönkål, ugnsrostad pumpa, rödlök och riven ost.
- Höj värmen på ugnen till 250 grader. Grädda sedan pizzan i ca 10-12 minuter.
- Avsluta med lite svartpeppar!