Butternutpizza

Ingredienser

Pizzadeg

  • 1 påse jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl

Topping

  • 200 butternut
  • 100 g grönkål
  • 1 st rödlök
  • 2 dl riven ost
  • Olja, salt o svartpeppar

Kikärtskräm

  • 2 dl kokta kikärtor (0.5 dl torkade)
  • 3 msk fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Slå på det fingervarma vattnet och rör om.
  4. Rör i salt och olja.
  5. Rör i mjöl och knåda.
  6. Jäs under bakduk i ca 40 min.
  7. Skala under tiden pumpan och skär i små kuber.
  8. Lägg pumpan på bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja och salt.
  9. Ugnsrosta i ca 30 minuter.
  10. När degen jäst klart: Ta upp på mjölat bakplåtspapper (på en plåt) och kavla ut.
  11. Mixa kikärtorna med havrefraiche, rivet citronskal och vitlöksklyfta.
  12. Pressa i saften från citronen i krämen.
  13. Mixa till helt slät smet. Bred ut krämen på pizzabotten.
  14. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  15. Plocka av grönkålen från stjälken och skär i mindre bitar.
  16. Toppa pizzan med grönkål, ugnsrostad pumpa, rödlök och riven ost.
  17. Höj värmen på ugnen till 250 grader. Grädda sedan pizzan i ca 10-12 minuter.
  18. Avsluta med lite svartpeppar!