En kryddig soppa med lite nachos eller bröd till.
Ingredienser
Soppan
- 2 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk spiskummin
- 0.5 tsk sambal oelek
- 8 dl krossade eller hela konserverade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 5 dl kokta kidneybönor, alternativt 2 dl torkade
- Olja att steka i
- Salt
Ärtguacca
- 2.5 dl gröna ärtor på burk
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl solroskärnor
- 2 msk raps-eller olivolja 1 krm sambal oelek
- 0.5 st citron, saften Salt
Tillagning
Skala och hacka lök och vitlök i grova bitar.
Stek på medelvärme i en stor kastrull tillsammans med spiskummin och sambal oelek tills löken mjuknat.
Häll över tomaterna och tillsätt vatten och buljong.
Rör om och låt koka i ca 5 min.
Tillsätt bönorna och låt dem bli varma.
Mixa sedan soppan. Smaka av med salt och peppar.
Gör ärtguaccan:
Mixa gröna ärtorna med vitlöken, solroskärnor, olja, sambal oelek och saften från citronen till en slät röra.