Till fyra stora portioner behöver du:
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 färska tomater
1 röd färsk chili
1 msk libsticka eller selleri
1 tsk tamari
2 tsk örtsalt
2 st grönsaksbuljong
1/2 dl olivolja
lite grönpeppar
limeblad
2 vitlöksklyftor till bönorna
…………………..
5 dl svarta bönor
4 dl kidneybönor
(Blötlägg båda bönsorterna i 10 timmar sedan koka dem sedan i ca 45 min tillsammans med 5 lagerblad, en näve limeblad samt 2 vitlöksklyftor i vardera kastrullen, krydda med lite himalayasalt mot slutet.)
6 dl majs
7 dl kokt rött ris
Hetta upp olivoljan i en wookpanna, fräs alla ingredienser fram till den prickade linjen, tills de är mjuka och väl tillredda.
Blanda i bönorna och fräs på medelvärme ca 10-15 min. Lägg i majsen och det röda riset (som redan är kokt). Rör om väl och låt ligga och mysa till sig i wookpannan så smakerna utvecklas.