Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 tsk sju kryddor
- 450 g burkmajs
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl kokosmjölk
- 5 dl kokta kikärtor (2dl torra)
- 1 tsk paprikapulver
- Olja att steka i
Tillagning
- Skala lök och vitlöksklyftor och hacka (behöver ej vara noga, de ska ändå mixas sen).
- Dela röd chili, skrapa ur kärnorna och hacka.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskummin lite snabbt.
- Lägg i chili, lök, vitlök och majs (men spara ca 1 dl).
- Låt fräsa på medelvärme i ca 5 minuter.
- Slå på vatten och smula i grönsaksbuljong.
- Låt puttra i ca 15 min.
- Mixa, rätt ordentligt. Gärna 30-60 sek.
- Häll tillbaka i kastrull och slå på kokosmjölk.
- Hetta upp en stekpanna och rosta kikärtorna, resterande majs och paprikapulver. Stekpannan ska vara torr.
- Servera den rostade majsen till soppan!