Majssoppa

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk sju kryddor
  • 450 g burkmajs
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 5 dl kokta kikärtor (2dl torra)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Olja att steka i

Tillagning

  1. Skala lök och vitlöksklyftor och hacka (behöver ej vara noga, de ska ändå mixas sen).
  2. Dela röd chili, skrapa ur kärnorna och hacka.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskummin lite snabbt.
  4. Lägg i chili, lök, vitlök och majs (men spara ca 1 dl).
  5.  Låt fräsa på medelvärme i ca 5 minuter.
  6. Slå på vatten och smula i grönsaksbuljong.
  7. Låt puttra i ca 15 min.
  8. Mixa, rätt ordentligt. Gärna 30-60 sek.
  9. Häll tillbaka i kastrull och slå på kokosmjölk.
  10. Hetta upp en stekpanna och rosta kikärtorna, resterande majs och paprikapulver. Stekpannan ska vara torr.
  11. Servera den rostade majsen till soppan!