Ingredienser
- 3 dl röda linser, torkade
- 1 st gul lök
- 1 tsk paprikapulver
- 2 dl växtbaserad grädde
- 1 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk soja
- 8 st soltorkade tomater
- 2 st morötter
- Salt o svartpeppar
- Olja att steka i
- 4 port ris
Tillagning
- Koka linserna.
- Hacka lök fint.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken mjuk i det paprikapulvret.
- Slå på grädde, vatten och vispa i tomatpuré, grönsaksbuljong och soja.
- Låt tomatsåsen puttra i ca 10 min.
- Koka riset
- Rör i de kokta linserna försiktigt.
- Lägg i de hackade soltorkade tomaterna.
- Riv i morötterna.
- Låt stå på svag värme i ca 5- 10 min.
- Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer vatten till önskad konsistens.
- Servera med riset