Linsstroganoff

Ingredienser

  • 3 dl röda linser, torkade
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 8 st soltorkade tomater
  • 2 st morötter
  • Salt o svartpeppar
  • Olja att steka i
  • 4 port ris

Tillagning

  1. Koka linserna.
  2. Hacka lök fint.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken mjuk i det paprikapulvret.
  4. Slå på grädde, vatten och vispa i tomatpuré, grönsaksbuljong och soja.
  5. Låt tomatsåsen puttra i ca 10 min.
  6. Koka riset
  7. Rör i de kokta linserna försiktigt.
  8. Lägg i de hackade soltorkade tomaterna.
  9. Riv i morötterna.
  10. Låt stå på svag värme i ca 5- 10 min.
  11. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer vatten till önskad konsistens.
  12. Servera med riset